هر بار که نرم افزار اس کیو ال سرور را اجرا می کنید با فرم ورود آن (Connect to Server) مواجه خواهید شد. در این آموزش به معرفی اجزای این فرم و مفهوم هر کدام می پردازیم و همینطور نحوه ورود به محیط اس کیو ال سرور را آموزش می دهیم.
تصویر زیر فرم ورود به اس کیو ال سرور را به شما نشان می دهد.
در قسمت Server Type گزینه Database Engine باید انتخاب شده باشد.
در قسمت Server name نام اس کیو ال سرور را که در مراحل نصب به آن دادید باید وارد کنید. اگر بر روی کامپیوتر شما تنها یک نسخه از اس کیو ال سرور نصب شده باشد می توانید در این قسمت عبارت (local) را وارد کنید. دقت کنید پرانتزهای اطراف این عبارت را نیز باید وارد نمایید. یعنی به شکل زیر :
همینطور در این حالت (یعنی حالتی که فقط یک نسخه از اس کیو ال سرور بر روی کامپیوتر شما نصب شده باشد) به جای عبارت (local) می توانید یک نقطه (.) نیز وارد نمایید. در اینجا پرانتزها را قرار ندهید. تصویر زیر راهنمای شما می باشد :
همچنین می توانید نام اس کیو ال سرور را که موقع نصب انتخاب کرده اید، وارد نمایید. در این حالت ابتدا باید نام کامپیوتر خود را وارد کنید و سپس یک علامت بک اسلش (\) قرار دهید و سپس نامی که در زمان نصب اس کیو ال سرور به آن را داده اید وارد کنید. اصطلاحا به این نام (Instance Name) گفته می شود. تصویر زیر راهنمای شما در این حالت می باشد :
در تصویر بالا ما عبارت GHOLAMI\SQL2016 را در قسمت Server name وارد کرده ایم. دقت کنید که GHOLAMI نام کامپیوتر بنده می باشد و SQL2016 هم نامی می باشد که موقع نصب اس کیو ال سرور انتخاب کرده ام.
در قسمت Aithentication دو گزینه دارید:
Windows Authentication : در این حالت می توانید با کاربر ویندوزی تان وارد اس کیو ال شوید. وقتی این حالت را انتخاب کنید، اس کیو ال سرور دیگر برای ورود از شما نام کاربر و رمز عبور را نخواهد خواست، و قسمت User name و Password غیر فعال می گردد.
بعد از اینکه کارهای بالا را انجام دادید بر روی دکمه Connect کلیک کنید تا وارد محیط اس کیو ال سرور شوید.
وقتی وارد محیط اس کیو ال سرور ۲۰۱۶ شوید، تصویری مشابه تصویر زیر را خواهید دید. نام این محیط SQL Server Management Studio می باشد. اینجا محلی است که شما می توانید به مدیریت همه امور مربوط به نرم افزار اس کیو ال سرور ۲۰۱۶ بپردازید.
تصویر Object Explorer را در ادامه آورده ایم. این قسمت مهمترین قسمتی از محیط اس کیو ال سرور است که مدام با آن سر و کار خواهید داشت.
اگر Object Explorer را نمی بینید و یا احیانا آن را بسته اید می توانید از طریق منوی View مجددا آن را مشاهده نمایید. وارد منوی View شوید و سپس بر روی زیر منوی Object Explorer کلیک کنید. همچنین کلید میانبر F8 در صفحه کلید برای مشاهده Object Explorer کاربرد دارد.
قسمتهایی که تا الان به آن پرداختیم قسمتهای حداقلی مورد نیاز برای ورود به محیط اس کیو ال سرور بود، از آنجا که نرم افزار اس کیو ال سرور دارای جزئیات بسیار (باز تاکید می کنم بسیار) زیادی می باشد، در این آموزش ما به تمام این جزئیات نخواهیم پرداخت و صرفا به فراخور کاربردی بودن مساله به قسمتهای مرتبط با آموزش هایمان خواهیم پرداخت.
کاری از سینا آموز